Zaterdag langste parkoerstraining Kustmarathon

PERSBERICHT: Jan van Doorn

Gemiddeld zo’n 180 atleten uit heel de provincie hebben de afgelopen woensdagavonden meegetraind met de Kustmarathon parkoerstrainingen. Zaterdag 14 september om 10 uur start vanaf het parkeerterrein bij de voetbalvelden in Zoutelande de langste in de serie, die van 34 kilometer. Hij staat onder leiding van AV’56 trainer Jan de Wilde. De finish zal uiteraard op de officiele finishstreep van de Kustmarathon Zeeland zijn in de Langstraat in Zoutelande. Daar zullen alle deelnemers binnengehaald worden met door de koks van Grand Café De Fiets gesponsorde, versgemaakte boullion.   

fotoPatrick de Vos

fotoPatrick de Vos

   
Zaterdag wordt zoals altijd in diverse tempogroepen gelopen. Het parkoers loopt richting Westkapelle, Domburg, De Manteling en een stukje strand bij Oostkapelle. Daar wordt gekeerd om over het Kustmarathonparkoers terug te lopen naar Zoutelande. Om ongeveer 12.00 uur verwachten we de snelste groep weer terug op de finishstreep.

Iedereen die wil kan zonder kosten aansluiten bij de training. Voor aanvang kan je sportdrank- en voeding afgeven. Die kan dan weer worden opgepikt bij de door Deltasport bemande verzorgingspost bij Oostkapelle. Ook zal er een verzorgingspost zijn bij het vuurtorentje aan de dijk bij Westkapelle. Deze wordt verzorgd door AV’56. Bij de finish is de verzorging in handen van Dynamica en Lein Lievense van de Stichting Kustmarathon Zeeland.

Na zaterdag resten nog slechts twee woensdagavondtrainingen. Op 18 september vanuit Oostkapelle een 2.40 uursduurloop. En op 25 september vanuit Zoutelande een 2 uurstraining waar nog één keer als training de befaamde duinhellingen voor Zoutelande bedwongen worden. Deze laatste twee avondtrainingen starten om 18.00 uur.

Iedereen die dat wil kan zonder kosten meetrainen. Zie de uitgebreide informatie over de trainingen op www.kustmarathonzeeland.nl. De trainingen onderleiding van AV’56 atletiektrainer Jan de Wilde zijn onder de vlag van de Kustmarathon Zeeland in goede samenwerking met de atletiekverenigingen Deltasport Zierikzee, Dynamica Middelburg en AV’56 Goes georganiseerd.
 

 

Advertenties

3 thoughts on “Zaterdag langste parkoerstraining Kustmarathon

 1. Toevallig heb ik juist deze ochtend mijn nieuwe bijdrage voor de trainingsrubriek opgestuurd naar de redactie van deze blog. Het is helemaal gewijd aan de zin of de mindere zin ( onzin wil ik het zeker niet noemen ) van deze trainingen. Dat ik niet zo’n voorstander ben van zoveel van deze lange duurlopen als voorbereiding op een marathon voor het gros van de deelnemers, is waarschijnlijk wel bekend, maar in deze bijdrage probeer ik uit te leggen waarom. Levert vast genoeg discussiestof op. Nog even geduld en dat deze trainingen gezellig enz. zijn geef ik grif toe, maar het gaat uiteindelijk om het resultaat van de wedstrijd.

 2. Weet ook niet of het aantal duurlopen wel zo goed is, een aantal schijnt noodzakelijk. Vraag mezelf trouwens wel af of het kustmarathon parcours de beste plaats is voor een langzame duurloop. Ik denk dat je snel te hard loop voor het gewenste vetverbrandingstempo.. Anders gaat je hartslag wel omhoog door het parcours..
  Leuk en gezellig: absoluut..

  Ik train op een schema uit het boek “Het duurloopmisverstand” van Klaas Lok. Snap overigens wel dat het volgens sommigen controversieel is, maar daar kan ik mee leven.
  Vraag mij over een maand maar hoe het beviel 🙂

  Zaterdag overigens heel veel plezier gewenst als je mee ga lopen…. ik sla nog maar een keertje over 🙂

 3. Zaterdag wordt er toch ook een lange vanaf Neeltje Jans georganiseerd ?
  Finish Zoutelande. Wordt nog druk op het parcours.
  En weer dat stuk over het strand van de Kustloop. Mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s