Hoog bezoek

door Koen de Vries

Lein Lievense, dreh- und angelpunkt van de Zeeuwse Kustmarathon, kreeg woensdagmiddag hoog bezoek. Hij ontving boven op de dijk van Zoutelande de nieuwe commissaris van de koning dhr Han Polman en het complete college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veere. 

Lein (rechts) toont het Kustmarathonboek aan burgemeester Van der Zwaag (links naast hem) en commissaris Polman (naast Van der Zwaag).

Lein (rechts) toont het Kustmarathonboek aan burgemeester Van der Zwaag (links naast hem) en commissaris Polman (naast Van der Zwaag).

 

De pas geïnstalleerde Polman is bezig aan een kennismakingsronde in Zeeland en wilde ook het hoe en waarom van de Kustmarathon weten.
Bij het Kustmarathonstandbeeld vertelde Lein Lievense het verhaal over het onwaarschijnlijke succes van zijn bedenksel. Bij de meeste Zeeuwse sporters is dat inmiddels wel bekend: het idee voor een marathon langs de Zeeuwse kust met onderweg een tros bananen en een paar emmers water, de paniek die uitbrak nadat meer dan 300 atleten inschreven voor de eerste editie, de onstuimige groei daarna, met de uitbreiding van de Wandelmarathon, de Ladiesrun en de mountainbike-tourtocht, en het aantal van 7500 sporters, vorig jaar bij de tiende editie.lein en commissaris

Het deed me goed dat Lein ook nog even het Kustmarathonboek onder de aandacht van de nieuwe commissaris bracht en hem er zelfs een cadeau deed. Voor het bezoek had gemeentevoorlichter Lieneke van den Heuvel ongeveer tien minuten gepland, maar dat liep behoorlijk uit. De commissaris was zichtbaar onder de indruk en stapte pas na 23 minuten weer van de dijk, op weg naar een lichte lunch in Het Verschil op de dorpsring.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s