Lepraloop, Ladiesrun en baanwedstrijd

Hans Corbijn houdt in samenwerking met Dynamica op zaterdag de 5e Lepraloop.  Deze prestatieloop over maximaal 4 ronden van 2,5 km start om 14.00 uur bij de Lage Duintjes aan de Strandweg (parkeerterrein Randduinweg) te Oostkapelle. Inschrijven kan bij de start en de kosten bedragen € 5,- (€ 2,50 voor de jeugd).  De volledige opbrengst komt ten goede aan de Leprastichting.  
Een groot deel van Goes zal komende zondag roze kleuren. In de stad wordt voor het eerst een Ladiesrun gehouden en de animo voor het nieuwe hardloopevenement voor vrouwen is enorm. Binnen twee maanden hebben zo’n vijfhonderd dames zich aangemeld. Doordat de dresscode pink is, zal er een bonte stoet door Goes trekken voor een ronde van vijf of tien kilometer. “We hadden gehoopt op zo’n honderdvijftig deelnemers”, vertelt Arianne Jansen-Albregtse, initiatiefneemster van de loop. “Maar onze dromen zijn overtroffen. De populariteit van het hardlopen bij vrouwen is de laatste tijd enorm toegenomen. Daar kwam ik zelf ook achter toen ik me aanmeldde voor een beginnersgroep bij AV’56. Van de veertig deelnemers was negentig procent vrouw.”

De opbrengst van de Ladiesrun gaat naar Viva la Donna, dat zich inzet voor vrouwen met kanker. De Goese burgemeester Verhulst zal de prijsuitreiking doen. Meer over de Ladiesrun donderdag in de PZC.

Zaterdag worden bij AV’56 de eerste baanatletiekwedstrijden van dit seizoen gehouden. Steven Nuytinck zal een aanval doen op het Zeeuws record op de horden. Meer info op av56.nl

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s