Tweede Racketcentrum Kapellecross

Op zondag 10 februari a.s. organiseert Jan Roose met zijn team voor de 2e keer een cross achter de sportaccommodaties in Kapelle. Vorig jaar vond deze cross onder de naam Racketcentrum Kapellecross 2 weken later plaats, maar toen viel het samen met de trail in Renesse en dat kwam dus niet zo goed uit. Daarom is nu gekozen voor een andere datum, maar de naam van de cross blijft gehandhaafd. In tegenstelling tot de vorige Jarocrossen is er nu gekozen voor slechts één jeugdcross, aanvang 13.15 uur,  t/m C junioren over 1500 meter. In de praktijk verandert er echter niet zoveel, omdat bij de Stelleplas Kerstcross de groepen ook samen van start gingen. Het bespaart de organisatie wel het werk van een apart rondje uitzetten en de jeugd hoeft niet onnodig lang te wachten tot de jury een beslissing heeft genomen over samenlopen.

Het blijft echter jammer, dat er vanuit de atletiekclubs en scholen niet meer belangstelling is voor deze vorm van hardlopen. Bij de volwassenen blijft bijna alles bij het oude. De dames lopen samen met de B jongens 3 ronden of  4380 meter, maar daar worden ook eventueel aanwezige B meisjes aan toegevoegd. De heren vanaf A junioren besluiten deze crossmiddag met een wedstrijd over 7260 meter, anders gezegd 5 ronden. Deze ronde is een afwisseling van schelpenpaden en grasstroken, waarbij in de laatste 400 meter over het heuvelachtige gedeelte van het park wordt gelopen.

Inschrijven kan ter plaatse in het Racketcentrum vanaf 11.45 uur tot 30 minuten voor je wedstrijd. Voorinschrijven via e-mail jacroose@hetnet.nl kan ook tot uiterlijk 8 februari. In het Racketcentrum is ook kleed- en douchegelegenheid. Uitgebreide informatie kun je vinden op www.atletiekzeeland.nl bij de kalender en dan doorklikken naar deze cross.   

WIEWAT WAAR?

Op zondag 10 FEBRUARI 2013       

In het Kapelse bos te Kapelle ( 5 km ten oosten van Goes – Nederland )
Organisatie:  JARO  met ondersteuning van vrienden
CATEGORIE:                                                                                                                    )                                                                                                                            O jeugdcross ( geb.98 en later)
O junior B     ( geb. 97/96 )
O junior A     ( geb. 95/94 )
O senior         ( geb. 93 en eerder )                                   
O master…..  ( zelf invullen om de 5 jaar vanaf de dag dat iemand 35 wordt )

Voorbeeld: iemand van 42 is dus master 40, iemand van 48 is master 45 en iemand van 57 is master 55, enz.

Programma: (vanwege geringe deelname jeugd vorige cross gewijzigd)
13.15 uur: jeugdcross t/m C junior                      ongeveer 1500 meter  ( 1 ronde )
13.45 uur: alle dames vanaf B jun. + B jongens  ongeveer 4500 meter. ( 3 ronden )
14.15 uur: alle heren  vanaf A jun.                      ongeveer 7500 meter.  ( 5 ronden )                                                                                                                                                                

Deelname bij een andere categorie, meestal vanwege de afstand, is niet toegestaan.

Secretariaat, kleedkamers en prijsuitreiking in Racketcentrum Kapelle.

Inschrijven: ter plaatse vanaf 11.45 uur d.m.v. invullen en afgeven inschrijfstrookje tot 12.45 uur voor de eerste groep en tot 13.15 uur voor de laatste 2 groepen. Of via e-mail jacroose@hetnet.nl  tot uiterlijk 8 februari met vermelding van naam,  man/vrouw, geboortedatum/categorie,  voor leden naam van de club en voor niet leden de woonplaats.

Inschrijfgeld: leden atletiekclub gratis (bij twijfel ledenpas), niet leden betalen € 2,- gepast  Prijzen: voor alle finishers een naturaprijsje direct na de finish en voor alle winnaars per categorie bij dames- en herenwedstrijd een medaille. Mastercategorieën om de 5 jaar vanaf 35+. 

Inlichtingen: Jan Roose  0113-227173  jacroose@hetnet.nl

Advertenties

One thought on “Tweede Racketcentrum Kapellecross

  1. Op de site van zeelandatletiek schreef Eddie Pekaar afgelopen maandag een verslag over de Mastboscross in Breda. Deze cross is het sluitstuk van het nationale crosscircuit, maar de deelname viel blijkbaar erg tegen. Bijna alle toppers bleven weg en ook sommige deelnemers uit Zeeland, die wel op de startlijst stonden, stuurden hun kat. De bloedarmoede in de cross is volgens Eddie te wijten aan het feit, dat er bij de cross nauwelijks iets te verdienen valt. Dit in tegenstelling tot de wegwedstrijden. Zelf denk ik , dat er andere oorzaken zijn, maar ik heb aangeboden om de uitdaging aan te gaan. Geld lost blijkbaar alles op!!!!! Bij de 2e Racketcentrum Kapellecross krijgen de overall winnaars bij zowel de dames ( inclusief B jongens ) als de heren € 100,-. Op voorwaarde dat er bij de dames 40 en bij de heren 80 deelnemers aan de start staan. Op een paar deelnemers kijk ik niet, maar het moet wel iets voorstellen. Ik blijf het een kwalijke zaak vinden, dat met geld deelnemers moeten worden gelokt, maar als het aanslaat is er ( na overleg met mijn sponsor ) ook voor de nummers 2 t/m 5 nog een extraatje. Wel voor vrijdagavond inschrijven, zodat ik bij mijn bank om geld kan. Het zal wel niet nodig zijn, vermoed ik. En tot slot Koen en Maurice bedankt voor de uitgebreide aandacht op deze site voor mijn cross.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s