Verkiezing en trail

door Koen de Vries

Buiten sneeuwt het nog een beetje, binnen regent het stemmen voor de verkiezing van de Zeeuwse hardlopers van het jaar. Ik heb de vele tientallen inzendingen bekeken en kan melden dat het nog spannend wordt zo hier en daar! Morgenochtend de definitieve uitslag. Nu even een melding over de trail die ik vandaag (zondag) gelopen heb met Ingrid en Anita: de Trèfle à  4 feuilles. Een prachtige ervaring in een witte wereld. 

plattefoto

Het moest gebeuren in Olne, een kilometer of twintig voorbij Luik. Tot Hasselt ging het goed. Daarna begon het te sneeuwen. We hadden niet de indruk dat de Belgen het nodig vonden  de weg te kuisen. Heel rustigjes slechtte Ingrids Peugeot de kilometertjes en dankzij onze ultravroege vertrektijd (6.00 uur), waren nog ruim op tijd in Olne voor de start. Die was om 10 uur.olnea+i

De  Trèfle à  4 feuilles (klavertje vier) is een trail van het orginelere soort. Je kunt kiezen uit één rondje (12 km), twee rondjes (12+11 km) , drie  rondjes (12+11+10 km) of vier rondjes (12+11+10+9 km). De keuze maak je al lopend. Als je wilt finishen ga je bij terugkeer in Olne gewoon door de finish, als je door wilt gaan, loop je langs de finish en begin je aan een nieuw rondje, over een ander parkoers. De dames en ik kozen voor drie rondjes, circa 32 kilometer.

Het was een fantastische tocht door een prachtig, door de sneeuw sprookjesachtig gebied . Dankzij de verse sneeuw was het bijna nergens glad. Pas toen het echt begon te regenen werd het zo hier en daar glibberig, maar toen hadden wij onze drie ronden er net opzitten.  Ingrid en Anita deden het rustig aan en dat gaf mij de gelegenheid om de dames voor te blijven. Waarschijnlijk een unieke gebeurtenis.afdalingolne

Na afloop wachtte ons een ijskoude douche, een wit T-shirt en een langdurige thuisreis. Het was glad en glibberig op de snelwegen door de sneeuw en ijsregen. Al met al was ik meer dan vier uur onderweg om heelhuids thuis te komen.

Advertenties

2 thoughts on “Verkiezing en trail

  1. Ha Tiny,

    Jammer dat je er niet was. Maar wel logisch. Het was een reis in vertraagd tempo. Ik denk dat ongeveer de helft van de inschrijvers is thuisgebleven.

    Groet van Koen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s