Verkiezing Zeeuwse lopers van het jaar

door Koen de Vries

Net als vorig jaar moet de verkiezing van de Zeeuwse hardloper en hardloopster van het jaar nog een beetje op gang komen. Nog niet zo veel mensen hebben gestemd. Bij de mannen heeft zich inmiddels wel al een grote kandidaat gemeld: Sjaak Luteijn, onder meer winnaar van de marathon Zeeuws-Vlaanderen, gaat met 9 stemmen ruim aan kop. Bij de vrouwen heeft Anjolie Engels met vier stemmen de leiding. Hieronder het klassement.

Vrouwen
1. Anjolie Engels 4
2. Marianne de Kok 2
3. Frederique Versluis, Elisa Rijk, Kathy Poppe, Marlies Kort, allen 1.

Mannen
1. Sjaak Luteijn 7
2. Giel Joziasse 2
3. Michel Schrier, Niek van Belzen, Erwin Harmes, Jan Bostelaar, Simon de Clerck, allen 1

Enkele stemverklaringen:

 • Mijn stem gaat naar Sjaak Luteijn omdat hij mijn enthousiaste trainer is en ik het heel knap vindt hoe hij sport, werk en gezin combineert en zulke fantastische sportresultaten behaalt!
 • Mannen: Sjaak Luteyn. Krasse knar die zijn momenten uitkiest en de ZVL-marathon verrassend won als 55+er !!!
  Vrouwen: Anjolie Engels-Wisse. Vrouw met mannentijden om jaloers op te zijn
 • Ik wil mijn stem voor de Zeeuwse hardloper van 2012 toekenen aan Simon de Clerck. Mijn motivatie hierin is dat: Simon een gedreven atleet is die nog niet tot de Zeeuwse top behoort , maar in aanleg, daar naar de toekomst toe mogelijk een van de kandidaten kan behoren. Hij gaat op een rustige manier om met de orde van de dag, zijnde trainingsprogressie of regressie, en blessure-omstandigheden.Hij kan goed relativeren met de “huidige stand van zaken” en laat zich niet gemakkelijk van zijn doel van afbrengen. Daarnaast is Simon een gedreven atleet die veel doet en veel laat staan om zijn doel te bereiken.  
  Als Zeeuws hardloopster van het jaar wil ik  Frederique Versluis aanbrengen. Zij is een dame met een visie die ook uit haar tenen probeert te halen wat er inzit. In 2012 is zij 5e geworden op het NK 5 km, wat voor mij een indrukwekkende prestatie is geweest. Daarnaast zoekt zij middelen en mogelijkheden op om zichzelf nog te verbeteren.
 • Mannen: Sjaak Luteijn, door de ongelooflijke manier waarop hij de marathon Zeeuws-Vlaanderen won. Ik heb ‘m gevolgd op de ATB vanaf 20km. Hij liep toen op een 10e plaats. Door vanaf het begin rustig te lopen en zijn tempo konstant te houden liep deze 55-jarige alle jonkies naar huis.
 • Vrouwen: Marlies Kort, dit jaar 40 jaar geworden en nog steeds de sterkste loopster van Zeeland hoewel ze nu op Curacao woont. Haar overwinningen in Trail by the Sea en in de Kustmarathon, waar ze coming lady Anjolie Engels versloeg, getuigen van grote klasse. Binnenkort zien we haar in de halve van Egmond en in de Delta cross. Met recht loopster van het jaar 2012.
 • Mannen: Sjaak Luteijn. Op z’n 54e jaar debuteren op de marathon en alle jongere en op papier snellere hardlopers te snel af zijn door een slimme wedstrijd te lopen. Bovendien dit jaar Nederlands kampioen cross geworden en zilver op het NK Masters op de 5000 meter. En het mooiste van alles, nog nooit iemand zo zien stralen na zijn winst in de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Niets meer dan veel respect voor deze topatleet!
  Dames: Marianne de Kok. Bij de dames wordt alle aandacht volledig opgeëist door één persoon. Jammer, want ook de prestaties van Marianne mogen er zijn. Bovendien weet zij zich nog steeds ieder jaar te verbeteren.
 • Mijn stem gaat naar Niek van Belzen, die ondanks de ziekte van zijn vrouw is blijven lopen en daar zijn energie uit heeft kunnen halen. Samen met zijn broer Adriaan van Belzen heeft hij samen de Kustmarathon uitgelopen, speciaal voor zijn vrouw en schoonzus.

Hieronder nog een keer de spelregels:
* Iedereen mag twee stemmen uitbrengen: één op een Zeeuwse hardloper en één op een Zeeuwse hardloopster
* Op uw hardlopers hoeven nog geen stemmen uitgebracht te zijn. U mag ook met nieuwe namen komen
* Het hoeven niet per se de snelste hardlopers te zijn. Er kunnen tal van redenen zijn om iemand de beste te vinden
* U moet uw stemmen mailen naar kustmarathon@gmail.com DUS NIET STEMMEN ONDER DIT BLOG
* Het zou leuk zijn als u aangeeft waarom u op deze lopers stemt
* De verkiezing duurt tot en met zondag 20 januari
* De winnaars krijgen een wisselbeker
* Onder de inzenders verloten we een cadeaubon van 25 euro. Vermeld uw naam en adres bij uw inzending!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s