Aagtekerkerun en Kerstcross

Komende zaterdag wordt voor de dertiende keer de Aagtekerkerun gehouden. Deze sterk bezette wedstrijd op Walcheren staat, naast het fraaie parkoers, ook bekend om de gezelligheid na afloop. Inschrijven kan via www.mcdepekelinge.nl Wie deze loop goed verteert, kan een dag later in Breskens meedoen aan de Jules Unlimitedloop. Een week later, zaterdag 22 december,  vindt op recreatieterrein de Stelleplas bij Heinkenszand de 2e Brasserie Stelleplas Kerstcross plaats.

Hierbij wat info over de loop van Jan Roose en zijn team, die proberen het veldlopen of crossen weer populairder te maken.: ,,Bij de eerste editie waren ongeveer 50 deelnemers, maar de organisatie hoopt nu op het dubbele. De wedstrijden van JARO hebben wel grotendeels model gestaan voor de nieuwe aanpak van de Zeeuwse Crosscompetitie en ook op de Stelleplas wordt, op een paar details na, dezelfde formule gehanteerd. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur met 2 wedstrijden voor pupillen over 980 meter, d.w.z. een kleine ronde + een aanloop van 100 meter. Daarna de iets oudere jeugd over 1960 en 2380 meter en om 14.00 uur alle dames vanaf A junior + de jongens B. Zij lopen 3 grote ronden van 1500 meter rond de vijver. Om 14.30 uur volgt dan de wedstrijd voor alle mannen vanaf A junioren over 7500 meter, dus 5 grote ronden. Deze wedstrijden staan open voor iedereen, maar leden van een atletiekvereniging kunnen gratis meedoen, terwijl niet leden € 2, – inschrijfgeld betalen. Alle deelnemers krijgen een naturaprijsje en de winnaars per categorie nog een medaille. Inschrijven: ter plaatse vanaf 11.45 uur d.m.v. invullen en afgeven inschrijfstrookje tot 12.45 uur voor de eerste 4 groepen en tot 13.15 uur voor de laatste 2 groepen. Of via e-mail jacroose@hetnet.nl  tot uiterlijk 20 december met vermelding van naam,  man/vrouw, categorie/geboortedatum, voor leden naam van de club en voor niet leden de woonplaats Het parcours is helemaal onverhard op een betonnen bruggetje van 5 meter na en bestaat uit grasstroken, schelpenpaden en bospaadjes. Ook zijn er in de grote ronde nog een paar pittige klimmetjes opgenomen. Boven het restaurant is gelegenheid om te verkleden, maar er zijn helaas in de winter geen douches beschikbaar.

Advertenties

3 thoughts on “Aagtekerkerun en Kerstcross

 1. Vergeet niet de Kerstloop van Dynamica op 2e kerst met meer dan 500 deelnemers vorig jaar op de 6 en de 9 km. Op 31 december de Tankloop over 5 km, 10 km en 20 km vorig jaar met ruim 400 deelnemers. Inschrijven vis aeromad@zeelandnet.nl.

 2. Ook niet te vergeten. De Dynamica Serious Request Run. Vrijdag 21 december op de atletiekbaan van Dynamica op Sportpark Vrijburg. Jeugdloop om 18.00 uur. Senioren vanaf 19.00. 3000 meter baanwedstrijd voor het goede doel. Met rond 20.00 een supersnelle serie.
  Voor de deelnemers Gluhwein en erwtensoep. Een verloting met leuke prijzen. En de PZC marathonquiz.
  En dit alles in een gezellige kerstsfeer. Zie de site van dynamica voor de informatie.
  Inschrijven kan via aeromad@zeelandnet.nl.
  .

 3. Als organisator van de Stelleplas Kerstcross in Heinkenszand a.s. zaterdag 22 december kan ik 3 dagen voor de wedstrijd gelukkig melden, dat er meer voorinschrijvingen zijn dan vorig jaar. Een verdubbeling zit er zeker nog in. Helaas laat de Zeeuwse jeugd het voorlopig afweten. Misschien moet er nog maar een stichting worden opgericht om talentontwikkeling te begeleiden!!! Ja ik weet het …een flauwe opmerking. Bij de dames heeft Marisa Hopmans ingeschreven. Deze atlete van Spado heeft sterke tijden achter haar naam staan. Ze liep de marathon ruim onder de 3 uur, een halve marathon in 1.18 uur en een 10.000 meter op de baan in 35.54 min. Verder haalde ze toptien noteringen op NK’s. Misschien voor de Zeeuwse dames een reden alsnog in te schrijven, want tegenstand is nu verzekerd. Ik las ook iets op deze site over lopers, die de drukte, het bier drinken en het lange wachten in Aagtekerke niet zo leuk vinden. Gezellig iets drinken kan ook op de Stelleplas, maar iedereen kan daar een serieuze wedstrijd lopen. Ook mensen met een iets minder niveau. En lang wachten op je prijs hoeft zeker niet. Kan ik op jullie rekenen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s