Laatste nieuws 4

door Koen de Vries

* Het was even paniek, vanmorgen vroeg in de Langstraat van Zoutelande. De harde wind dreigde de enorme tent die vlak voorbij de finish staat, omver te blazen. De wind kwam uit het noordwesten kracht acht en dat was niet bepaald gunstig.  Om zeven uur waren Lein Lievense en enkele collega-Kustmarathonmannen bezig om te redden wat er te redden viel. ,,De Langstraat was één groot tochtgat. De wind moest tussen de kerk en de dijk door. Er waaiden wat schotten los. De tent stond te schudden van links naar rechts. We hebben de tentbouwer gebeld en zelf een noodreparatie verricht. Uiteindelijk is alles goed gekomen”, aldus een opgeluchte Lein Lievense. ,,Het waait inmiddels een stuk minder, het gevaar is voorbij.”

* De wind heeft misschien nog meer gevolgen. Door de noordwesten wind stuwt het water richting Westerschelde op. Daardoor is er vanavond tussen Zoutelande en Westkapelle wellicht weinig strand meer en is het parkoers voor de Ladiesrunners versperd. Aan het eind van de morgen inspecteerde de organisatie voor het eerst het strand. Vanmiddag om15.00 uur gebeurt dat nog eens. Dan wordt besloten of het traject van de Ladies over het strand gaat, of langs de andere kant van de duinen, over het fietspad.

* Dan nog een somber nieuwtje. Pieter Heggen, de winnaar van de eerste editie van de Kustmarathon, heeft zich afgemeld. De Zuid-Hollander die nu in Brabant woont is gevallen met de fiets en kan niet hardlopen. Heggen miste nog geen enkele editie en zou zich zaterdag bij het selecte gezelschap van Olle Tien Utlopers hebben gevoegd.

* En nog een zakelijke mededeling. De prijsuitreiking zaterdagavond in de al eerder besproken tent, begint iets eerder. Vanwege een overvol programma worden de winnaars van allerlei categorieën niet vanaf 20.00 uur, maar vanaf 19.45 gehuldigd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s