Laatste nieuws

door Koen de Vries

* Laten we beginnen met het slechte nieuws: nog één week en dan is de tiende editie van de Kustmarathon alweer verleden tijd

* Dan het goede nieuws: Voor het eerst maken zogenaamde pacers hun opwachting bij de Kustmarathon. Het zijn mannen die deelnemers naar een bepaalde eindtijd willen loodsen. Zoals de zaken er nu voorstaan, gaan er drie van start: een die tempo maakt met een eindtijd van 3.30 uur als doel, één met een eindtijd van 3.45 en één met een eindtijd van 4 uur. Ze zijn te herkennen aan hun gekleurde hesjes met daarop de eindtijd en een met helium gevulde ballon.

* Dan gaan we terug naar wat minder goed nieuws. Deelname van de Zeeuwse troef Niels Koole hangt aan een zijden draadje. De inwoner van Zoutelande kampt met een pijnlijke lies en heeft al veertien dagen niet kunnen trainen. Ook druppelen er geruchten binnen dat Noël Keijsers, de partner van Nederlands kampioene Miranda Boonstra, geblesseerd is. Organisator Lein Lievense heeft nog geen afmelding van hem binnen.

* Dan goed en slecht nieuws. Giel Joziasse uit Goes heeft de finish van de Spartathlon (246 kilometer, van Athene naar Sparta) niet gehaald. Het was veel te heet voor de atleet van AV’56: +35 graden. Na 68 kilometer moest hij met maagklachten opgeven. Het enige positieve van dit bericht is dat hij nu misschien van start gaat in de Kustmarathon. Zijn dochter Anouk debuteert op de marathon en papa Giel had een beetje beloofdmet haar mee te lopen.

* Het Zeeuwse hardloopechtpaar René en Marianne Lako is dit jaar ook weer van de partij. Ze doen ontwikkelingswerk in Haïti en combineren in oktober vaak familiebezoek met deelname aan de Kustmarathon. Beiden lopen de marathon.  Marianne en René lopen zoals gebruikelijk voor een goed doel. Zie hieronder:

Dit jaar lopen we voor een “Latrine voor Liliane”. Voor Liliane hebben we onlangs een huisje gebouwd, in de heuvels buiten “ons dorp” Sous Savanne. Ze woonde met 2 kinderen in een klein hutje van plastic zeil. Ik dacht niet dat iemand zo kon wonen dus toen we haar ontdekt hadden hebben we ze gelijk op de lijst gezet voor ons project “Houses of Hope”.

Binnenkort wat meer op dit blog van de Lako’s.

* Dan nog even persoonlijk nieuws: mijn mailbox werd vrijdag verblijd met een bericht van Runkeeper. Daarvan heb ik een app op mijn telefoon. Runkeeper is een soort hardloopspion. Hij houdt van alles bij, waaronder mijn kilometertijden, m’n snelheid per minuut en de gelopen route. Vrijdag berichtte Runkeeper dat ik in de maand september liefst vijf persoonlijke records verbroken heb!:

Farthest distance in a month
Longest duration in a month
Most calories burned in a month
Biggest elevation climb in a month
Most activities in a month

Alsof je een emmer leeggooit. Nu de nuance van het bericht: Ik maak nog maar een paar maanden gebruik van Runkeeper.

* Tot slot: Hou komende week de PZC goed bij. Vanaf dinsdag beschouwen we elke dag voor op de Kustmarathon. Daarbij ook steeds het weerbericht voor komend weekeinde.

Advertenties

2 thoughts on “Laatste nieuws

 1. Hoi Koen,

  Jammer voor wie geblesseerd is geraakt, hopelijk herstellen ze snel.

  Vind het super vervelend voor Chiel Joziasse dat hij op heeft moeten geven. Het zal je maar gebeuren na zo lang naar een evenement te hebben getraind. Kan het mezelf op zich wel voorstellen, 35 graden is erg warm zeker als je dat niet gewend bent.

  Volgens mij vergeet je de huidige weersvoorspelling voor zaterdag a.s.:
  Een zuidelijke wind.. of je dat bij het goede of het slechte nieuws wil zetten moet je vanzelfsprekend zelf weten 🙂
  Er zou ook wel eens een buitje kunnen vallen en daar geldt uiteraard hetzelfde voor..

  Groet,

  Boudewijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s