En dan volgen nu de waterstanden

Imagedoor Koen de Vries

Woensdag tijdens de drie-uurs Kustmarathontraining werd er al druk vooruitgekeken naar de Kustloop van zaterdag. En wel zo erg, dat tal van meetrainers al na een uurtje omkeerden richting startplaats Domburg. De Kustloop wordt immers een zware bevalling, meende menigeen. Het is immers hoog water. Nou, dat laatste is zeker niet waar. Het is, heus waar, zaterdag tijdens de Kustloop OPKOMEND WATER. Zie  bovenstaand grafiekje.

Om die reden heb ik de drie uur volgemaakt. Het werden uiteindelijk zelfs 3 uur en 10 minuten, met het  onvervalste Kustmarathon-windje-tegen op het strand van Vrouwenpolder naar Oostkapelle. Om verdere valse geruchten voor te zijn, heb ik er ook nog maar de grafiekjes van 6 oktober 2012 (10e Kustmarathon) en 5 oktober 2013 (11e Kustmarathon) toegevoegd.

Image

Hierboven de waterstanden op 6 oktober. Net als op 1 september is het dus opkomend water. Wat is dan wijsheid? Snel starten zodat het water nog niet al te hoog staat als je het strand opkomt? Of toch maar rustig starten zodat je op het strand nog niet kapot zit en wat sneller over het niet overal harde zand kunt lopen? Ik kies zaterdag denk ik voor het laatste en wel zodanig dat ik ook op het strand nog rustig aan wil doen. Op het verharde stuk van Oostkapelle naar Vrouwenpolder kun je nog heel veel goedmaken (maar ook verliezen).

Op 5 oktober 2013 is alles anders. Dan is het echt VLOED! En niet zo’n beetje ook. Met een lekker noordwesten windje erbij wordt het dan zeven kilometers lang lekker baggeren. Voor de liefhebbers!

Image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s