Plaspil

door Maurice Steketee
Meer dan honderd Kustmarathonlopers flaneerden zondagochtend langs de Walcherse kust. Het was een kleurrijk tafereel met al die atleten in van die fluorescerende t-shirtjes. Een lang lint trok van Zoutelande naar Oostkapelle, menig toerist met knipperende ogen achterlatend, want die snapten er niks van. Zelfs lopers van ver buiten Zeeland waren speciaal naar Zeeland afgereisd om een keer mee te kunnen trainen. Je kunt merken dat de Kustmarathonkoorts weer begint op te lopen. Er werd onderweg volop gekeuveld en het ging eigenlijk maar over één ding: 6 oktober. Schema’s werden uitgewisseld, de laatste hardloopnieuwtjes (en natuurlijk ook roddels) doorgenomen. Een enkeling had ook nog puf om een mop te tappen, maar hoe meer de kilometers verstreken, hoe stiller het werd. Niet zo verwonderlijk als je 2 uur en 40 minuten over strand en duinen moet rennen met af en toe een verkoelend briesje tegen. Daar word je wel stil van. En die mop van ‘het is geel en het heeft één pootje kent inmiddels heel het hardlooppeloton wel’.
Wat opvalt is dat er steeds fanatieker wordt getraind. Harder, vaker, meer kilometers; de Zeeuwen zijn zich massaal aan het voorbereiden. Wellicht zit er wel een potentiële winnaar tussen. Het waren trouwens niet alleen Kustmarathonlopers die zich in het zweet aan het werken waren langs de kust. Ook Tim Pleijte en de baanatleten Ronnie Overgaauw en Floris Willeboordse bedwongen de stoere dijk van Westkapelle en de duintjes bij Domburg.
Bij mezelf ging het best lekker, al moet ik eerlijk toegeven dat ik blij was dat ik er was. Ik moest namelijk nogal wat keertjes aanzetten om terug in de groep te komen. De reden: vijf plaspauzes. Een nieuw record tijdens mijn hardlooptrainingen en dat terwijl de zon uitbundig scheen en de temperatuur tot ver boven de twintig graden opliep. Maar ik zweet altijd erg weinig tijdens zo’n duurloop op rustig tempo en het vocht moet er toch uit op de een of andere manier. Er werd al gesuggereerd dat ik dezelfde dokter als Frank Schleck heb, u weet wel, die wielrenner die uit de Tour werd gezet wegens het gebruik van plaspillen. Gelukkig is er bij de Kustmarathon geen dopingcontrole….

Advertenties

One thought on “Plaspil

  1. Ik mag op 12 augustus nog een trainingsloopje doen aan de kust. Van Vrouwenpolder tot Zoutelande.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s