Lopen in Zeeuws-Vlaanderen

door Maurice Steketee
Zaterdagmiddag was ik in Zeeuws-Vlaanderen voor de eerste editie van de Jubileumloop, die ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van atletiekvereniging Scheldesport werd gehouden. Voor veel deelnemers was het een laatste testcase voor (een van de onderdelen van)de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen van volgende week. Ook organisator van dit evenement Marlon Roels was aanwezig. De Terneuzenaar liet weten dat het wel eens pittig kan worden komende zaterdag.

Door de vele regenval is het op sommige plekken behoorlijk drassig, zei Marlon. U bent dus gewaarschuwd! Maar we waren het er over eens dat dat ook wel een beetje bij deze marathon hoort.

Terug naar de jubileumloop. De mensen van Scheldesport hadden een leuk rondje van zo’n 9.2 kilometer uitgezet langs de Otheense kreek. Het lopen ging bij mij best lekker en in de schaduw van Petra Rasenberg, die de wedstrijd bij de vrouwen won, liep ik naar de achtste plaats in de niet al te druk bezette loop. Scheldesport houdt de komende maanden nog twee jubileumlopen: op 1 en 15 september. De Terneuzense atletiekvereniging heeft trouwens nog een mooi evenement op de kalender staan. Op 9 en 10 juni wordt op de baan van Scheldesport het Nederlands kampioenschap voor masters gehouden. Binnenkort ook hier meer over in de PZC. Zie ook www.avscheldesport.nl
Dan was er vandaag ook nog wat Kustmarathonnieuws. Oud-winnares Irma Heeren zegde zaterdag haar deelname aan de jubileumeditie toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s