Aan de slag

Beschouwing over de discussieavond over de toekomst van de Zeeuwse atletiek van afgelopen vrijdag. Meer nieuws over de avond leest u in de PZC van vandaag.
door Maurice Steketee
Bij de moeder aller sporten ontbreekt het op dit moment aan een moeder, aan iemand die de boel bij elkaar houdt. Dat werd vrijdagavond duidelijk tijdens de discussieavond in het nieuwe clubhuis van atletiekvereniging Dynamica.
Tegenstellingen werden benadrukt in plaats van aan oplossingen te denken. Dat het bij atletiek lastig is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen moge duidelijk zijn. De disciplines liggen immers ver uit elkaar. Want wat heeft een kogelstoter met hardlopen? Helemaal niets en toch zijn ze lid van dezelfde vereniging. Of een trimmer en een wegatleet? Ze hebben totaal verschillende belangen. Toch kunnen ze niet zonder elkaar.  Op dit moment zijn er te veel eilandjes met verschillende belangen. Het levert meningsverschillen op allerlei terreinen op. Iedereen heeft z’n eigen winkeltje en zet zich daar met ziel en zaligheid voor in om dat te behouden. Dit kan echter wel leiden tot een tunnelvisie. In een kleine provincie als Zeeland hebben we elkaar allemaal hard genoeg nodig. Soms moet je daarvoor je principes opzijzetten en meegaan met de tijd.
Om de boel bij elkaar te houden is een belangrijke taak weggelegd voor de Vereniging Zeeland Atletiek, het samenwerkingsorgaan van de zes Zeeuwse verenigingen en AV Flakkee. Ook de aangedragen veranderingen tijdens de avond zullen via de VZA moeten lopen. Te beginnen met het crossen, want aan de opzet van de crosscompetitie moet dringend gesleuteld worden om deze tak van atletiek voor de provincie te behouden. Nel Verhoeven, voorzitter van de VZA, beloofde het op de agenda te zetten. Het is een eerste slag, maar er zullen er meer moeten volgen. Zeker bij de baanatletiek valt nog veel te winnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s