Silly Walks

door Koen de Vries

In de nieuwste Runners world las ik een artikel over een bijzondere hardloopwedstrijd: de Beerchase. Tijdens een loop over 3000 meter moesten de deelnemers vijf glazen bier leegdrinken. Morsen mocht niet en binnen de atltiekbaan mocht niet gekotst worden. Ook niet na de finish. Die overtredingen leidden onherroepelijk tot diskwalificatie. Met geheelonthouders was rekening gehouden. Zij mochten in plaats van bier Fanta drinken. Verder waren de regels simpel. Wie het eerst over de streep kwam, had gewonnen.

Ik vind dit soort wedstrijden wel verfrissend. Ik kan me voorstellen dat wie jaar in jaar uit aan hardloopwedstrijden meedoet, wel eens wat anders wil. En deze formule biedt nieuwe kansen aan degenen die normaal gesproken nooit aanspraak kunnen maken op een goed rsultaat. Hier komt meer bij kijken dan alleen loopsnelheid. Ik herinner me een Zeeuwse voetbaltrainer die vanwege zijn gevorderde leeftijd waarschijnlijk niet al te snel meer was, maar wel een kei was (en is) in het bierdrinken. Ik heb daar herhaaldelijk met verwondering naar gekeken. De man kon een glas aan zijn lippen zetten en de inhoud in één teug naar binnen werken. En dat niet één keer….

Als je een beetje doordenkt, kun je tal van nieuwe hardloopwedstrijden verzinnen. Om te beginnen kun je variëren op de afstand en het in te nemen product. In deze tijd van het jaar is het toepasselijk om bier te vervangen door oliebollen. 

Maar het kan natuurlijk ook heel anders. Bekend zijn natuurlijk al de trails, een heel andere manier en steeds populairder wordende manier van hardlopen. Een ultieme vorm daarvan zijn de hardloopwedstrijden door weilanden, waarbij je tal van sloten moet oversteken. Ook heb je een Rode Neuzen Race, maar dat is afgezien van het feit dat iedereen met een rode fopneus loopt, niet zo bijzonder. Dan is de kerstmannenloop, zoals afgelopen zondag in Goes, al iets selectiever. Je kunt het wat kleding betreft natuurlijk veel moeilijker maken. Tot en met twee deelnemers in één gymbroek toe. Een nog jong fenomeen is de canicross, een wedstrijd voor baas en (aangelijnde) hond. Hier komt het op teamwork aan.

Dit zijn zomaar wat ideetjes. Als je de komende dagen van een copieuze maaltijd aan het uitbuiken bent met wat alcohol in je bloed, zal je waarschijnlijk overspoeld worden met leuke gedachten. Het mooist is het natuurlijk om het ook in de praktijk te brengen. Wie durft?

Advertenties

2 thoughts on “Silly Walks

  1. Hoi Koen,

    Heb al heel wat gezien maar een beerchase? Iets dergelijks uit de grond stampen lijkt mij niet zo’n groot probleem.. behalve dan omdat drank en sport geen goede combinatie zijn.
    Misschien is een bolus-race wel iets.. Een bolus is een koolhydraten- en calorieënbom dus een extra stimulans voor een race over bijv. 15km. De naam is er al: “De Echte Zeeuwse Bolus Run”.

    Andere bijzondere manieren van hardlopen: een tijd geleden op tv gezien dat de man hard ging lopen terwijl hij zijn vrouw droeg. De meeste vrouwen gingen volgens mij op de rug van de man hangen.. Kijk hier maar voor een filmpje:
    http://abclocal.go.com/kabc/story?section=news/bizarre&id=7536792

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s