Aandacht voor borstkanker tijdens Ladiesrun


door Maurice Steketee
Zo’n 35 medewerkers van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis zullen door mee te lopen in de Ladiesrun van de Kustmarathon aandacht vragen voor borstkanker. ,,Verpleegsters, apothekers, artsen, de deelneemsters komen uit allerlei lagen van het ziekenhuis’’, vertelt Anja Kluijfhout, die samen met Gert van der Vinden en Igna Becks de trainingen gaf. ,,Oktober is de maand van de borstkanker en in oktober is ook altijd de Kustmarathon. Die twee dingen wilden we met elkaar verbinden. We hebben besloten om ons allemaal in te schrijven voor de Ladiesrun, omdat borstkanker toch vooral een vrouwending is, dus dat past goed bij elkaar. Bovendien willen we dat het ziekenhuis ook eens positief in het nieuws komt.’’
Sinds april zijn de medewerkers van ADRZ in training. ,,Bijna alle vrouwen hadden geen loopervaring. In april spraken we voor het eerst af en sindsdien rennen we elke dinsdag door het Nollebos of over het strand in Vlissingen. Doordat we allemaal één doel nastreven, werd iedereen steeds enthousiaster. Je leert elkaar tijdens trainingen ook steeds beter kennen.”
Het geld dat de groep ophaalt gaat de naar de stichting Palazolli. De dames van ADRZ zullen tijdens de race duidelijk te herkennen zijn. Kluijfhout: ,,We lopen in roze shirts met de tekst Run for Life er op gedrukt. Op zaterdag lopen er ook nog twee de hele marathon, onder wie trainer Gert van der Vinden. Of hij ook het roze shirt aantrekt? We hebben het wel geprobeerd, maar waarschijnlijk doet hij alleen een roze lintje om.”
Anja Kluijfhout had zelf ook graag mee willen doen, maar een blessure gooide roet in het eten. Afgelopen maandag werd ze geopereerd. ,,Ik had graag voor de derde keer de Kustmarathon willen lopen, maar nu zit ik waarschijnlijk in het gips. Maar ik sta zeker langs de kant, op krukken.’’ De Middelburgse verwacht dat het voor sommige loopsters wel eens emotioneel kan worden. ,,Een enkeling van de groep heeft borstkanker zelf van nabij meegemaakt. Als je het zelf hebt ervaren en je komt dan over de finish dan is dat een emotioneel moment en een overwinning op jezelf.’’

Advertenties

2 thoughts on “Aandacht voor borstkanker tijdens Ladiesrun

  1. Hey Sarijke,

    je kunt je bijdrage overmaken naar de stichting Pallazolie, zie marathonsite
    vrijdag 7 oktober is er een symposium over borstkanker in de aula van het ADRZ in Vlissingen. Ook hier wordt aandacht aan de ladiesrun besteed en een van de loopster verzorgt de opening. Er zijn veel overeenkomsten tussen trainen voor een loop en het gevecht voor je gezondheid, en werken aan je gezondheid op een positieve manier zoals voor de ladiesrun is geweldig, er ontstaan vriendschappen en er wordt ondanks verdriet ook veel plezier gemaakt.

    groetjes Igna

    ps Koen en Maurice, van jullie blog krijg je alleen maar meer zin in het kustmarathon weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s