Demonstratiewedstrijd

Door Maurice Steketee
Zaterdagmiddag was de opening van de nieuwe atletiekbaan van Dynamica. Na het officiele gedeelte werd er gelukkig ook nog gesport. Toespraken zijn niet zo aan mij besteed, liever zie ik een spannende wedstrijd. Met man en macht werd er afgelopen week nog gewerkt aan de nieuwe atletiekbaan op Sportpark Vrijburg. Door het slechte weer konden er geen lijnen op de baan worden aangebracht en daardoor was het doorgaan van de officiële openingswedstrijd onzeker. Pas een paar dagen voor de opening was de baan klaar. Sébastièn Schletterer won de eerste wedstrijd op de Vrijburgbaan. Bij de vrouwen ging de zege naar Esther Vermue. De atlete uit Lewedorp werd onlangs nog derde op het NK op de 3000 meter steeple.
Voor aanvang van de demonstratiewedstrijd konden bezoekers van de open dag voorspellen wie de wedstrijd zou gaan winnen. Bij de vrouwen was de keus niet zo moeilijk, want er deden maar 3 dames mee. Bij de mannen was het wat lastiger, omdat Lars Paardekooper flink aan de weg timmert. De Goesenaar won onlangs brons tijdens het Nederlands kampioenschap op de 1500 meter. Uiteindelijk was de wedstrijd over twee Zeeuwse mijlen voor hem net iets te ver en daardoor won Schletterer met overmacht. De Middelburg bouwde in de slotfase een ruime voorsprong op.
Al met al was het een leuke wedstrijd, die volgend jaar zeker een vervolg krijgt zo lieten Anton en Anjolie Engels na afloop weten. Zij hadden het deelnemersveld samengesteld. Het is de bedoeling dat er volgend jaar nog meer snelle mannen en vrouwen aan de start staan. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Voor een mooie baanwedstrijd in onze provincie is vast en zeker nog wel een plaatsje te vinden op de hardloopkalender.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s