Nieuwe atletiekbaan

door Maurice Steketee
Komende zaterdag kunnen alle hardloopliefhebbers weer flink aan hun trekken komen, want er staan immers twee leuke evenementen op het programma. Uiteraard de Kustloop in Vrouwenpolder, het zusje van de Kustmarathon en dan is er om 18.00 ook nog een mooie wedstrijd op de nieuwe atletiekbaan van Dynamica, die zaterdag officieel wordt geopend.

De nieuwe atletiekbaan op sportcomplex Vrijburg tussen Middelburg en Vlissingen wordt zaterdag ingewijd met een wedstrijd over 2 Zeeuwse mijlen. Bij de mannen belooft het een spannende strijd te worden tussen Sébastièn Schletterer en Lars Paardekooper, die onlangs derde werd op het Nederlands kampioenschap op de 1500 meter. Bij de vrouwen is Esther Vermue, die derde werd op datzelfde NK op het onderdeel 3000 meter steeple, de blikvanger.
De demonstratiewedstrijd over 3704 meter (9 ronden + 104 meter) begint om 18.00 uur. Een uur eerder wordt het sportpark officieel geopend. Het oudste en jongste lid van Dynamica spelen daarin een rol.
Anjolie Engels-Wisse, die zitting heeft in de commissie opening baan Vrijburg, verwacht dat het een mooie Zeeuwse battle wordt. „Schletterer heeft een lijst met prachtige prestaties; van gelopen finales op de 800 meter tijdens Nederlandse kampioenschappen tot het meerdere malen winnen van de Kustmarathon. Inmiddels is hij als master houder van het nationale record op de 800 meter. Paardekooper behaalde bij de junioren al mooie prestaties, bij de senioren heeft hij op het afgelopen NK op de 1500 meter brons veroverd.”
In totaal zullen er nog negen mannen aan de start verschijnen van deze unieke wedstrijd: Wouter van Caspel, Erwin Adan, Tim van den Broeke, Henrik Westerweele, Micha Janse, Willem de Korte, Martijn de Kok, Ruud Hoosemans en Pieter Verhulst.
Een aantal Zeeuwse toppers ontbreekt vanwege deelname aan de Kustloop in Vrouwenpolder eerder die dag en het NK 10 kilometer op de weg, dat een dag later plaatsvindt.
Bij de vrouwen lopen – naast Esther Vermue – Esther Platteeuw en Christa Verhage (winnares 5 km Ladiesrun Kustmarathon) mee. Zij starten tegelijk met de mannen. Alle toeschouwers mogen vooraf de winnaars voorspellen.
’s Ochtends zijn er voor de jeugd al wedstrijden op de baan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s