Training drie

door Koen de Vries 

Gisteravond was de derde woensdagavondtraining van AV’56 voor de Kustmarathon. Het was weer genoeglijk om samen met een stel lotgenoten rond te hobbelen langs de zee, al was het dit keer maar twee uur. Voor mij was dat meer dan genoeg, de trail van zondag zat nog behoorlijk in de benen. Om het mezelf nog wat makkelijker te maken, had ik me gedegradeerd van groep drie naar groep vijf, met lopers die tussen de 4.10 en 4.30 over een vlakke marathon doen. We liepen kilometers van net of ruim boven de zes minuten en ik vond het meer dan prima.

De laatste klim van de Trail des Fantomes. Nou ja, klim.....

Het woord trail viel gisteravond meerdere malen. Ik geloof dat er binnenkort meer Zeeuwse lopers aan dit fenomeen zullen wagen. Toevallig belde gistermiddag net voordat ik naar startplaats Zoutelande vertrok Dynamica-voorzitter Jan Bostelaar. Hij vertelde dat hij met collega-Dynamicaërs in de nabije toekomst na wil denken over een Walcherse trail. Om het toeval nog wat groter te maken liep ik vanmiddag Michel Buijck nog tegen het lijf, je weet wel, de trailloper die deze zomer het voorrecht heeft gehad Nederland te vertegenwoordigen bij een grote wedstrijd in Wales en die zondag slecht getraind derde werd in de Trail des Fantomes. Ook hij meldde dat hij, en enkele mensen in zijn omgeving, concreet nadenken over een trail op Walcheren. In den lande zou zelfs interesse zijn om die wedstrijd in een soort Nederlands trail-circuit op te nemen.
Hopelijk komen deze mensen een keer bij elkaar om hun plannen uit te werken.
Maar eerst de Kustmarathon want die komt met rasse schreden dichterbij. Zaterdag staat voor velen de Halve van Westenschouwen op het programma, nota bene de 25e editie. De belangstelling schijnt dit jaar groot te zijn. Er zijn al 300 voorinschrijvingen binnen. Onder hen veertig Belgen uit de omgeving van Nijvel. Zij komen per bus naar Schouwen. Ook het Dreamteam van loopblad Runners doet mee, al is het niet aan de halve marathon maar aan de 12 kilometer. Zij bereiden zich voor op de Zevenheuvelenloop.

Advertenties

One thought on “Training drie

  1. En voor iedereen, die als tussendoortje en als afwisseling voor al dat langzame lopen iets aan zijn snelheid wil doen, is er vanavond ( vrijdag 26 augustus ) om 19.30 uur in het centrum van Kapelle de 2e Herselman Sportloop over 5000 meter. Nu al 60 voorinschrijvingen, waaronder Neal Bouterse en Ronnie Overgaauw. Vanaf 17.30 uur tot een kwartier voor de start kun je inschrijven. Ook ultraloper Jan van der Weijde doet mee. Voor de meesten van jullie moet dat toch het voorbeeld zijn op het gebied van mega lange afstanden. En ook hij kiest, als 66-jarige, voor een loopje over 5 km. Dus het kan zeker geen kwaad. Inschrijfgeld bedraagt slechts 3 euro en dan krijg je ook nog een gratis consumptie. Voor kinderen t/m 14 jaar zijn er om 19.00 uur jeugdlopen en die zijn gratis, maar wel met een consumptie. Komt allen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s