Limburgers filmen Kustmarathontraining


Door Maurice Steketee
Net als Koen ben ook ik begonnen met het aftellen richting de Kustmarathon. Het lijkt of de tijd in de zomer altijd twee keer zo snel gaat als in de winter. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn voorbereiding nog niet helemaal is begonnen. Een aantal kleine kwetsuren gooit een beetje roet in het eten. Waar al wel volop getraind wordt voor de Kustmarathon is in Limburg. Net als vorig jaar komt er in oktober weer een flinke delegatie naar Zeeland. Het Kustmarathonvirus verspreidt zich als een olievlek over het land. Er worden daar zelfs video’s gemaakt van de trainingen en ook wordt er volop gebruik gemaakt van sociale media. Ze zijn hun tijd daar ver vooruit in Limburg. Gisteren ontvingen we een mailtje van de Limburgse lopers:

Wij, van Lopersgroep Arcen, Lomm en Velden zijn met een groep van 26 personen volop in training voor de Kustmarathon. Op dit moment hebben we onze 3e trainingsweek in voorbereiding afgesloten met een duurloop van 25km. Wij worden gesponsord door Pot Axel interieur. Denk ik wel bekend bij jullie. Maar om een aanrader te geven. Wij maken ook filmopnames van onze trainingen, en foto`s.
We zijn dus op verschillende manieren te volgen. Jullie kunnen ons volgen op Facebook, waar alle laatste weetjes van onze trainingen worden tentoongespreid, maar ook via youtube zijn we te volgen. Onder het kopje; Lopersgroep Velden staat nu deel 1 van onze voorbereiding. Er zullen nog meerdere delen volgen.
Misschien iets voor jullie om daar wat aandacht aan te besteden, door bijvoorbeeld onze filmopnames van trainingen in reportages of zo mee te nemen, zodat men in Zeeland kan voorbereiden op een Limburgse invasie. Ook zijn er talrijke mooie foto`s te vinden op facebook.
Dus met andere woorden, alle ingredienten om aandacht aan te besteden in jullie plaatselijke tv/krant.
Mochten jullie nog meer willen weten, laat gerust een berichtje achter op Facebook, maar mailen mag natuurlijk ook.
Met vriendelijke Groet,
Bas Basten,
Lopersgroep Arcen Lomm en Velden

Advertenties

One thought on “Limburgers filmen Kustmarathontraining

 1. Wat leuk… Het trainingsfilmpje van de Limburgse kustmarathonners. Leuk en bij de tijds initiatief om op deze manier via de moderne media verslag te doen van de trainingsactiviteiten richting 1 oktober!

  OPROEPJE…
  Het bracht mij op het volgende idee… Is er een enthousiasteling met videocamera die beelden wil maken van de open trainingen die AV’56 organiseert op de woensdagavonden? Als je er ambitie in hebt dit te doen laat me dat dan even weten email: jmvandoorn@zeelandnet.nl. Omdat de groep mensen die mee komen trainen elk jaar groter word en omdat ik dit jaar zelf geen deelnemer zal zijn op 1 oktober zal ik me met wat hand en spandiensten verdienstelijk maken tijdens de trainingen. Het aanreiken van drinken enz bij de lange duurtrainingen onderweg. Aanspreekpunt zijn voor het geval er calamiteiten zijn enz.

  Hieronder voor alle duidelijkheid het trainingsschema, vertrekplaatsen en vertrektijden. De trainingen worden georganiseert door AV’56 onder leiding van Jan de Wilde en Jos den Hollander en het is voor iedereen mogelijk om mee te doen.

  Deze keer staan er 10 trainingen (inmiddels zijn de eerst paar zondagtrainingen al geweest) op het programma en ze worden allemaal in “moppentempo”gelopen. Je moet dus altijd kunnen blijven praten.
  Zo. 24/7 Zoutelande dl 2 uur. We vertrekken om 9.30 uur
  Zo. 31/7 Domburg dl 2.20 uur. ” ” ” ” (verzorgt door Jos)
  Zo. 7/8 Zoutelande fartlek/heuveltr. ” ” ”
  Let op… na deze zondagtrainingen gaan de trainingen verder op de woensdagavonden!
  Wo. 10/8 Zoutelande dl 2.40 uur. We vertrekken om 18 uur.
  Wo. 17/8 Oostkapelle dl 3 uur. ” ” ”
  Wo. 24/8 Zoutelande dl 2 uur. ” ” ”
  Wo. 31/8 Domburg dl 3 uur. ” ” ”
  Wo. 7/9 Zoutelande dl 3.20 uur ” ” 17.30 uur!!!!!!!
  Wo. 14/9 Domburg dl 2.40 uur ” ” 18 uur
  Wo. 21/9 Zoutelande dl 2 uur ” ” ”

  De vertrek plaatsen zijn;
  Zoutelande vanaf het grote parkeer terrein naast het voetbalveld.
  Domburg vanaf het parkeerterrein bij “de Parel”
  Oostkapelle vanaf het parkeerterrein aan het einde van de Duinweg.
  Er zijn 6 verschillende niveau groepen. We gaan uit van je tijd op een normale marathon die je dit jaar of vorig jaar hebt gelopen.

  1) 2.40 uur – 3 uur
  2) 3 uur – 3.20 uur
  3) 3.20 uur – 3.40 uur
  4) 3.40 uur – 4.10 uur
  5) 4.10 uur – 4.40 uur
  6) 4.40 uur – 5.10 uur

  Deelname is op eigen risico
  Voor meer info zie ook http://www.av56.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s