Gekkenwerk

door Koen de Vries

Zojuist belde Ingrid vanaf  Texel. Op dat Waddeneiland verzamelt zich momenteel een stel gekken dat morgen (tweede paasdag) het eiland één of twee keer rond gaat rennen. Ingrid is zo’n gek, Giel en Anita Joziasse zijn er twee, John Kommer is een Schouwse gek en er zijn nog een stel Zeeuwse gekken. Ik ben er ook een en hoop dat ik me onder de totaal-gekken kan scharen door de ronde van zestig kilometer compleet af te maken. Overigens is Giel niet gek maar idioot want hij gaat niet één, maar twee rondjes lopen. U kunt over hem in de PZC van dinsdag een reportage lezen.

Het enige dat me van al die andere gekken onderscheidt, is dat ik nog niet op Texel ben. Vandaar het telefoontje van Ingrid. Zij houdt me op de hoogte van het laatste nieuws. Ik reis pas morgenochtend vroeg samen met m’n verzorger en goede vriend Jan af naar het eiland. We hopen in Den Helder de boot van half negen te halen, zodat we nog wat tijd hebben om voor de start (10.35 uur)  alles rustig te regelen. Te denken valt aan het aantrekken van sportkledij, het afhalen van chip en startnummer, het afgeven van tassen, het doen van een sanitaire behoefte, het drinken van een kopje koffie en het startklaar maken van de volgfiets. Dit alles in willekeurige volorde.

Overigens meldde Ingrid – vanaf EcoMare – dat er weinig laatste nieuws is. Opmerkelijk is wel dat ook Tim Pleijte zich op Texel bevindt. Hij zal morgen per fiets Michel Buijck van een natje,  een droogje en waarschijnlijk ook hardloopadviezen voorzien. Verder is het tijdens de twaalf kilometer over het strand hoog water en heeft Ingrid ontdekt dat er rond paal tien enkel en alleen heel veel mul zand ligt.  Bij paal negen en elf schijnt het – helaas, helaas – niet anders te zijn.

Centraal punt voor de lopers is het Stay Okay Hotel in Den Burgh. Een mooie naam voor een verblijfplaats van sporters die straks 60 of 120 kilometers moeten gaan hardlopen. Gisteravond verzamelden de eerste gekken van de hardloopwereld zich aldaar, vandaag (eerste paasdag) zwermen ze uit over het eiland, onder het motto ‘hoe komen we in hemelsnaam deze dag zonder stress door’.   

Ikzelf ga straks op m’n gemakje m’n spullen bij elkaar zoeken, kijken naar Luik-Bastenaken-Luik (waar gelukkig mijn collega René van Stee naar toegaat en niet ik), een hapje eten met m’n meisje en nog even langs bij Anton Engels. Anton heeft de afgelopen week alles in het werk gesteld om m’n pijnlijke knie optekalefateren. Op eerste paasdag is hij zelfs nog bereid een nieuwe pleister te plakken opdat de zere plek zoveel mogelijk ontlast wordt. Anton, nu alvast bedankt voor alle inspanningen. Mocht het morgen lukken dan kun je een hele grote taart op de praktijk verwachten.

Na het pleisterplakken zal ik snel m’n bed opzoeken. Het wordt immers een drukke dag. Eigenlijk een beetje gekkenwerk.

Advertenties

One thought on “Gekkenwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s