Hoe verging het de PZC’ers?

door Maurice Steketee
In de krant van vrijdag en op de website werd met negen PZC’ers vooruitgeblikt op de Familieloop. Ze gaven aan wat hun doelstelling was voor de wedstrijd en wat voor tijd ze wilden lopen. Maar zijn ze daar in geslaagd?
10 km:
1. Koen de Vries: alles onder de 50 minuten vond hij goed. Het werd 44.27. Was daarmee wel een minuutje langzamer dan vorig jaar, maar de marathons van Rotterdam en Zeeuws-Vlaanderen zaten nog in de benen.
2. Willem Adriaansens: hoopte op een pr en liep een pr in zijn eerste wedstrijd ooit. Streeftijd was 55 minuten. Slaagde ruimschoots in die missie. Tijd: 53.35.  Liet na afloop weten dat er vanaf nu rekening met hem dient te worden gehouden. Had bovendien toegezegd netjes achter de hoofdredacteur te blijven, maar hield geen woord. Vreest nu voor zijn baan…
3. Theo Giele: had als doel finishen binnen het uur, maar hoopte sneller te zijn dan vorig jaar (56 minuten) toen hij onder een andere naam (bij de vrouwen) stiekem meedeed. Liep toen met rugzak met inhoud, dit jaar zonder en met succes: Tijd: 53.50. Een mooie  podiumplek voor Theo.
4. Peter Jansen: Wilde finishen binnen de 55 minuten, zijn tijd van vorig jaar. Uiteindelijk bijna een minuut sneller. Tijd: 54.11. Net te weinig voor een podiumplek.
5. Cornelleke Blok: de jongste van het stel wilde de 10 km binnen het uur afleggen. Dat lukte makkelijk. Tijd: 57.31. Verpulverde daarmee haar pr op de 10 km.
6. Cris Sohier: eerlijk gezegd hadden maar weinig collega’s verwacht dat Cris zou finishen. Hij verbaasde vriend en vijand en zette een mooie tijd neer binnen het uur. Tijd: 58.52
7. Edith Ramakers: wilde binnen het uur finishen, maar slaagde daar net niet in: 1.01.07. Volgend jaar beter!
8. Miriam van den Broek: dacht ook aan een tijd binnen het uur, maar omdat ze samen met een vriendin – die last van haar milt kreeg – over de finish wilde komen, moest ze noodgedwongen een klein stukje lopen.  Tijd: 1.02.16.

halve marathon:
Maurice Steketee: had een pr op de halve marathon staan van 1 uur 40 en wilde dat verbeteren. Dacht stiekem aan 1 uur 35. Dat lukte net niet, maar met 1.36.13 was hij meer dan tevreden.

Vanaf maandag kijken de PZC’ers op dit weblog een voor een terug op hun voorbereiding en de wedstrijd zelf.

Advertenties

3 thoughts on “Hoe verging het de PZC’ers?

  1. Ha Cris. Je nieuwe coupe zal wel aanzienlijk aan het resultaat hebben bijgedragen….:)

  2. Jammer Cris dat ik jou niet heb zien lopen. Komt natuurlijk door jouw snelheid. Ik heb heerlijk gelopen en veel bekenden langs de route gezien. Die hielden mij ook behoorlijk op: en maar zwaaien en terugzwaaien. Ik heb nooit aan mijn tijd gedacht. Volgend jaar zal ik een horloge omdoen, want eerlijk gezegd wil ik dan toch echt ruim onder het uur lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s